Kérdésed van? Hívj minket! +36304943502

Roletta

ROLETTA TÍPUSOK FÜGGŐLEGES SÍKÚ ÉS BUKÓ-NYÍLÓ NYÍLÁSZÁRÓKRA

A roletta elsősorban beltéri árnyékoló, kivéve a naphálót, mely kültéren is alkalmazható. A textíliák általában poliészterből készülnek, különböző felületkezelő anyagokkal vannak ellátva. Különleges igények (pl. lángállóság) esetén üvegszál is lehet a textília anyaga.

A roletta függőleges és ferde síkú felületek árnyékolására egyaránt alkalmas, funkcióját és esztétikai megjelenését elsősorban az alkalmazott textília határozza meg.

Készülhet tokozott és tokozat nélküli kivitelben. A textília leeresztése és felhúzása rugós mechanizmussal vagy gyöngylánc segítségével történhet.

A textília típusának kiválasztása attól függ, hogy a roletta milyen funkciót tölt be lakásunkban. A funkción túl természetesen az esztétikus megjelenés is fontos. A széleskörű színválaszték biztosítja, hogy a roletta színe harmonizáljon az adott helyiség színeivel.

Típusok:

I. ROLETTA TETŐTÉRI ABLAKRA

II. ROLETTÁK NORMÁL ABLAKRA

Mindkét típuson belül megtalálható tokozott és tokozat nélküli kivitel is.

ROLETTÁK TETŐTÉRI ABLAKRA

1. TETŐTÉRI ROLETTA KERETRE SZERELVE TOKOZAT NÉLKÜL

Ferde síkú (tetőtéri) ablakokra ajánlott típus. Az üvegfelület teljes takarását biztosítja, rugós mozgatással készül. Csak kiakasztóval állítható meg, mely a kiakasztók számától függően több helyen is lehetséges.

2. TETŐTÉRI ROLETTA FALCBA SZERELVE TOKOZAT NÉLKÜL

Ferde síkú (tetőtéri) ablakokra ajánlott. Szerkezetéből adódóan a textília nem a teljes üvegfelületet fedi, hanem a textília és az ablak kerete között mindkét oldalon kb. 1,5-1,5 cm-es fénycsík jelenik meg. Rugós mozgatással készül. Csak kiakasztóval állítható meg, mely a kiakasztók számától függően több helyen is lehetséges.

3. NIKOLUX TETŐTÉRI ROLETTA TOKOZATTAL

Ferde síkú (tetőtéri) ablakokra ajánlott. Használata közben bárhol megállítható. Rugós mozgatású roletta, tokozattal és lefutósínnel, így biztosítva az üvegfelület teljes takarását. A műanyag alkatrészek minden esetben szürke színűek. A tokozat és a lefutósín alap kivitelben natúr eloxált alumíniumból készül, egyéni kívánságra tetszőleges (RAL) színre festhető.

ROLETTÁK NORMÁL ABLAKRA

TOKOZAT NÉLKÜLI KIVITEL

4. RUGÓS ROLETTA

Függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra ajánlott, bárhol megállítható.

5. GYÖNGYLÁNCOS ROLETTA

Függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra ajánlott, bárhol megállítható. Bukó-nyíló ablakoknál arra is lehetőség van, hogy az ablak buktatott helyzetében a roletta kövesse az üveg síkját. Ennek kivitelezése kiakasztók felszerelésével történik.

6. TEKERŐKAROS ROLETTA

Függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra ajánlott, nagyobb felületek árnyékolására is alkalmas. Mozgatása merev és törhető hajtókarral történhet. Zsinóros oldalmegvezetéssel is készülhet.

7. MOTOROS ROLETTA

Függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra ajánlott, nagyobb felületek árnyékolására is alkalmas. Mozgatása 220 voltos motorral történik, melynek vezérlése kézi kapcsolóval vagy rádiós távirányítóval lehetséges: egyesével vagy csoportvezérléssel. Zsinóros oldalmegvezetéssel is készülhet.

TOKOZOTT KIVITEL

8. POLKA RUGÓS ROLETTA

Függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra ajánlott. Ez a típus rugós mozgatású, tokozattal és lefutósínnel. A teljesüvegfelület takarásást biztosítja, bárhol megállítható. Arra is lehetőség van, hogy az ablak buktatott helyzetében a roletta kövesse az üveg síkját. A tokozat és a lefutósín szinterezett alumíniumból készül, alaphelyzetben fehér színben, de egyéni kérésre tetszőleges (RAL) színre festhető. A műanyag alkatrészek fehér vagy barna színben kérhetők.

9. POLKA GYÖNGYLÁNCOS ROLETTA

Függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra. Mozgatása gyöngylánccal történik, tokozattal és lefutósínnel. A teljesüvegfelület takarásást biztosítja, bárhol megállítható. Arra is lehetőség van, hogy az ablak buktatott helyzetében a roletta kövesse az üveg síkját.A tokozat és a lefutósín szinterezett alumíniumból készül, alaphelyzetben fehér színben, de egyéni kérésre tetszőleges (RAL) színre festhető. A műanyag alkatrészek fehér vagy barna színben kérhetők.

10. DÍSZROLETTA

Függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra. Mozgatása gyöngylánccal történik, tokozattal és lefutósínnel. A teljesüvegfelület takarásást biztosítja, bárhol megállítható. Arra is lehetőség van, hogy az ablak buktatott helyzetében a roletta kövesse az üveg síkját.A tokozat és a lefutósín szinterezett alumíniumból készül, alaphelyzetben fehér színben, de egyéni kérésre tetszőleges (RAL) színre festhető. A műanyag alkatrészek fehér vagy barna színben kérhetők.

11. NIKOMAX GYÖNGYLÁNCOS ROLETTA

Függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra ajánlott, nagyobb felületek árnyékolására is alkalmas. Mozgatása gyöngylánccal történik, nagyobb méretek esetében pedig rugórásegítéssel. A tokozat és a lefutósín szinterezett alumíniumból készül, tetszőleges (RAL) színben kérhető. Különböző típusú és méretű lefutósínekkel, vagy zsinóros oldalmegvezetéssel készülhet.

12. NIKOMAX TEKERŐKAROS ROLETTA

Függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra ajánlott, nagyobb felületek árnyékolására is alkalmas. Mozgatása merev és törhető hajtókarral történhet. A tokozat és a lefutósín szinterezett alumíniumból készül, tetszőleges (RAL) színben kérhető. Különböző típusú és méretű lefutósínekkel, vagy zsinóros oldalmegvezetéssel készülhet.

13. NIKOMAX MOTOROS ROLETTA

Függőleges síkú és bukó-nyíló ablakokra, nagyobb felületek árnyékolására is alkalmas. Mozgatása 220 voltos motorral történik, melynek vezérlése kézi kapcsolóval vagy rádiós távirányítóval lehetséges: egyesével vagy csoportvezérléssel. Zsinóros oldalmegvezetéssel is készülhet. A tokozat és a lefutósín szinterezett alumíniumból készül, tetszőleges (RAL) színben kérhető. Különböző típusú és méretű lefutósínekkel, vagy zsinóros oldalmegvezetéssel készülhet.

RLV gyöngyláncos roletta

Az RLV gyöngyláncos roletta 3 különböző méretű ponyvacsővel készül, kifejezetten beltéri használatra való. A nagyobb méretű ponyvacsőnek köszönhetően könnyen leárnyékolhatók a legnagyobb nyílászárók is.

Ez a típus 28, 32, vagy 45 mm-es átmérőjű préselt alumínium tengelyre épül, ami műanyag végdugókkal kapcsolódik a szinterezett, horganyzott acél konzolokhoz. A 28-as, 32-es roletták fejsínnel is készülnek, amelyre a konzolokat felerősítve a roletta előszerelhető. A fejsín egy könnyen kivehető rugós konzollal rögzíthető a falhoz vagy a mennyezethez. Erre a szerkezetre napháló, fényáteresztő és fényzáró textil is kerülhet.

Működtetése történhet gyöngyláncos kezelővel vagy elektromos motorral is. A kisebb roletták (RLV28 és RLV32) gyengeáramú 24 V-os, a legnagyobb (RLV45) árnyékoló már 230V-os motorral működtethető. Elektromos működtetés esetén fényérzékelős, illetve program-automatikás vezérlésre is lehetőség van.