Kérdésed van? Hívj minket! +36304943502

Alumínium redőny

Az alumínium redőny jó választás, ha hosszú élettartama előny az Ön számára. Ellenáll az időjárási viszontagságoknak, kiváló hőszigetelő tulajdonsága télen és nyáron egyaránt érvényesül. Minden alkatrésze alumíniumból készül. A beépített feltolásgátlónak köszönhetően megakadályozza az illetéktelen behatolást otthonába. Mivel az alumínium redőny igen széles színválasztékban kapható, ezért azt otthona színeihez tudjuk igazítani.

Az alumíniumból készült redőnytok belsejében horganytengelyt használunk. Ez a könnyebb mozgatás érdekében kétoldalt csapágyazva van. Az utólag felszerelhető külsőtokos kivitel mellett egy másik megoldás is egyre népszerűbb. Építkezéseknél, felújításoknál egyre gyakrabb a vakolható tok alkalmazása, melynek előnye, hogy a tok teljes mértékben elrejhető a falban, így a használhatóságon túl esztétikusabb megjelenést érhetünk el.

A redőny lefutósínének belsejét kefével látjuk el, mely a téli hidegben és a nyári hőségben is megállja a helyét. Nyáron nem lágyul, télen pedig nem keményedik, így a redőny működtetésével járó zajt lecsökkenti. Mérete: 22x 53 mm, anyaga alumínium.

A redőnylamella szintén alumíniumból készült. A 39 mm-es, kettősfalú alumínum léc környezetbarát poliuretán habbal van kitöltve, így biztosítva a redőny kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságát. Hőszigetelési értékük eléri a K=1,1 W/m2K, zajszigetelési értékük pedig 36 dB.

Az ALUPROF lamella ellenálló, hosszú élettartamú és betörésbiztos. Kiváló minőségével, optimális hő- és hangszigetelésével tűnik ki. 5,95 m2-es méret felett a 42 mm-es lécet javasoljuk. A redőnylamellák végén elhelyezett arriterek biztosítják a folyamatos megvezetést a redőnylefutósínben. A redőnyléceket egy extrudált alumínium záróléc követi, mely rejtett ütközővel van ellátva, így biztosítva a redőny fokozott stabilitását. A pormentes záródás végett a redőnyzáróléc vége gumírozott.

Minden alumínium redőnyünk feltolásgátlóval van ellátva. Ez a biztonság fokozható egy úgynevezett felső acélretesz beépítésével, ennek köszönhetően egyáltalán nem lehet a redőny alá nyúlni.

Az alumínium redőny tulajdonságai:

  • Stabilitás: az alumínium hosszú élettartamú, gondozást nem igényel. Stabilabb és terhelhetőbb, mint más anyag. Alumínium redőnyt vásárolni hosszú távú, biztos beruházás.

  • Gazdaságosság: mivel az alumínium korrózióálló, ezért ellenáll az időjárási hatásokkal szemben. A színtartó festékek még évek multával is élvezhetőek, nincs szükség a drága utánfestésre.

  • Környezetbarát gyártás: FCKW mentes hab, legmodernebb festési eljárás és a TGIC mentes szinterezés.

Redőnyeink integrálhatóak rolós üvegszálas szúnyoghálóval, mely optikai szempontból láthatatlan. Napsütés, illetve meleg hatására nem vetemedik meg.